2020-06-24 08:12:54• hírek • erdelysport.hu

Marad Debrecenben a szatmárnémeti ász

Még egy évig biztosan Debrecenben marad Vajda Beáta (fotón fehérben, 2-es számú mezben). Románia négyszeres strandröplabda-bajnoka újabb egy évre kötelezte el magát az Eötvös DSE-hez.

„A következő szezonban is a debreceni teremröpi csapatnál maradok. Jelenleg ez volt a legbiztosabb ajánlat a vírusos időszak miatt ”, árulta el az erdelysport-nak a 23 éves játékos.


A szatmárnémeti sportoló Románia legkiemelkedőbb strandröplabdázója, négyszer nyerte meg az országos bajnoki címet,  2017-ben pedig ezüstérmes lett a junior Európa-bajnokságon. Az Eötvös DSE-hez a tavalyi szezon során került. „Felhívott az edző Debrecenből, hogy nem-e tudok egy szélső ütőt. Mondtam, hogy sajnos nem, de ha eszembe jut valaki, szólok. Erre ő megkérdezte: te most mit csinálsz? Mivel nem csináltam semmit, csak konditermeztem, lévén, hogy Romániában nincs egyetlen fedett strandröplabda-pálya sem és társam sincs, így kerültem az Eötvös DSE-hez Debrecenbe”, elevenítette fel az eseményeket egy korábbi interjúban portálunknak.


Akkor arról is vallott, mi a legnagyobb különbség a röplabda két válfaja között. „Négy-öt év után azt sem tudom, hova tegyem ezt a teremröplabdát. A strandröplabdában ketten vagyunk egy csapatban, többet érünk a labdához, intenzívebb a játék, nagyobb az igénybevétel... Furcsa, hogy most sokan vagyunk a pályán, kevesebb a dolgom. Én magam is meglepődtem, hogy ennyi év kihagyás után is jól megy a játék.”, fogalmazott áprilisban.


„Ha esetleg jövőre is teremben kell játszanom, nagyobb önbizalommal állhatok oda”, mondta akkor Beáta – szavai pedig előrelátónak bizonyultak.


A román strandröplabda-szezon kapcsán új hír, hogy az idei bajnokságot Aradon rendezik meg augusztus 5–9. között. Ezt a Román Röplabda Szövetség (FRV) jelentette be egy nappal ezelőtt. Ezzel Konstanca és Nagyvárad után Arad lesz mindössze a harmadik olyan város, ahol strandröplabda országos bajnokságot szerveznek Romániában.


További sporthírekért keresd fel az erdelysport.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: